Dok žena nastavi dalje, muškarac propada 🤔

Pošto su žene emotivnije i osetljivije, smatra se i da teže podnose razvod. Međutim, upravo je suprotno. Naime, muškarci se daleko teže nose sa ovom životnom fazom.

1. Faktor iznenađenja - Žena kada vidi da njeni pokušaji da mužu ukaže na problem ne uspevaju, zatraži razvod. I tu odluku je donela pažljivo, jer uostalom, ona je ta koja je pokušala da mu ukaže na probleme, a on ništa nije rešio.

2. Muškarac ne zna da tuguje - Potrebno je vreme da budete tužni, da plačete, da razgovarate sa voljenim ljudima. Muškarci ne plaču. Muškarci često ne znaju sa kim mogu da razgovaraju o tome da razvod boli.

3. Muškarac je često odvojen od svoje dece posle razvoda - Strašno je kada su roditelji razdvojeni od svoje dece.

4. Muškarac gubi identitet - Muškarcima je teško da se nateraju na brak, na status muža, a još im je teže kada bez njega ostanu.

5. Muškarci se žure sa započinjanjem novih veza - U želji da sam sebi dokaže da je vredan, muškarac će brzo da utrči u drugi brak ili vezu. Umesto da čeka da se smiri posle razvoda.

6. Stres nakon razvoda utiče na sva područja života - Zbog osećaja krivice, ogorčenosti i gubitka, čoveku je teško da se skoncentriše na posao. Teško mu je da posluje, zarađuje...

7. Muškarac ne može da zamisli kako dalje da živi - Oni će sebi da stvore crnu sliku situacije: gotovo je, ovo je kraj. I proći će mnogo dok muškarac ne shvati kojim putem dalje da krene.

8. Teret finansijskih obaveza - Muškarcu je neprijatno i teško da daje novac ženi koja više nije njegova.

9. Pogoršanje zdravlja - Kuva ručak, pere suđe, pere veš, pegla, podstiče svog čoveka da se hrani pravilno, da vežba, šeta i td. Muškarac obraća pažnju na svoje zdravlje samo kada je jako loše, a pre toga ne.

10. Muškarcu je teško da zatraži pomoć - Radije bi tugovao sam, zasipajući bol jakim pićem, nego da se obrati psihologu ili prijateljima za ragovor. On nikad i nikome neće reći o tome koliko ga boli razvod i koliko sumnja u sebe.

Autor: Redportal.rs

#Razvod

#bol

#muškarac

#patnja

#tuga