3 načina za brzo otklanjanje stresa 😎

Stres je sastavni deo života svakoga od nas i gotovo je nemoguće ne doživeti ga bar jednom u toku nedelje. Čak i male, gotovo nevažne stvari, nekada su u stanju da nas potpuno izbace iz takta, a kada dodamo novonastalu situaciju prouzokovanu pandemijom koronavirusa, teško je ostati pribran i smiren.

Kada se sledeći put osetite bespomoćno i kada vas stres savlada, isprobajte neki od trikova koje sa vama delimo u nastavku teksta, sigurni smo da će vam pomoći i prijati:

1. Slušajte opuštajuću muziku - Rezultati velikog broja istraživanja pokazali su da muzika može znatno da umanji stres i smiri um i telo. Imajte u vidu da ne dolazi u obzir svaka muzika, već ona koja ima lagan ritam i ona koja opušta. Pri otklanjanju stresa, najviše će vam pomoći zvuk mora, kiše i šume, ali možete slušati i klasičnu muziku ili pesme koje vas lično opuštaju.

Foto: Unsplash.com

2. Upražnjavajte vežbe disanja - Studije su pokazale da vežbe disanja mogu u velikoj meri izbaciti nakupljen stres iz tela. Kako biste pravilno izveli vežbe disanja potrebno je da zatvorite oči, skoncentrišete se na disanje i polako udišete na nos, a izdišete na usta. Ovaj proces potrebno je ponoviti nekoliko puta, a najbolje od svega je to što ove vežbe možete upražnjavati bilo gde.

3. Treći i najbolji način oslobađanja od stresa jeste meditacija. Ukoliko do sada niste isprobali delotvornost meditacije i ne znate kako biste je sami uspeli izvesti, poslužite se Jutjubom, na kome se nalazi pregršt videa sa vođenom meditcijom.

Foto: Pixabay.com/Activedia

Autor: redportal.rs

#Muzika

#meditacija

#oslobađanje

#stres

#uklanjanje

#vežbe disanja