Počnite sa primenom već sutra 💪

Svedoci smo da većina ljudi svako jutro kaže:

- Prvo da skuvam kafu, popijem je u miru, pa onda mogu šta hoću.

Buđenje uz prvu jutarnju postala je svima svakodnevnica i navika koja i nije baš zdrava. S obzirom da se prva kafa pije na prazan stomak, može prouzrokovati usporeno varenje tako što smanjuje proizvodnju kiseline koja se nalazi u stomaku, a služi nam za bolju probavu.

Zato, ukoliko niste znali, postoje i drugi načini koji će vam pomoći da se uspešno i brzo razbudite:

Kakao

Zvuči ohrabrujuće, zar ne? Ovaj ukusni napitak je pun flavonoida, koji su u istraživanjima dokazani kao odličan način razbuđivanja. Poboljšavaju raspoloženje i pojačavaju rešavanje teških matematičkih problema, zato ujutru umesto kafe napravite vruću šolju kakaoa. 🤤

Foto: Pixabay.com

Žvakanje doručka

Iako ga mnogi preskaču, ne smemo zaboraviti da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Pokreće metabolizam, budi telo i daje energiju. Za prvi obrok preporučuje se nešto hrskavo, žitarice ili hleb. Proces žvakanja hrane razbuđuje um i telo.

Foto: Pixabay.com

Vežbanje

Znate kako kažu: U zdravom telu, zdrav duh!

Većini je vežbanje verovatno na poslednjem mestu kada su u pitanju prepodnevne aktivnosti, ali imajte u vidu da jutarnje rastezanje povećava krvni pritisak i daje signale telu da je vreme buđenje.

Foto: Pixabay.com

Miris mente

Studije su pokazale da miris mentola odlično budi telo i um. Kupite biljku mente, eterično ulje ili šolju biljnog napitka i započnite dan spremno i odmorno.

Foto: Pixabay.com

Sačuvajte želudac i izaberite neki od ova 4 zdrava načina koja efikasno mogu zameniti kafu. 👌

Autor: redportal.rs

#budjenje

#jutro

#kafa

#zdrav nacin zivota