Ovih 7 koraka mogu vam uneti HARMONIJU I SREĆU u život

Japan je drevna zemlja, i drevni narod bogate tradicije i kulture. Pogledajte najlepše i najmudrije principe japanskog naroda, koij od davnih vremena pomažu ljudima da poboljšaju svoj život. Mudre izreke koje vas mnogo čemu mogu poučiti.

1. IKIGAI

Otkrijte svrhu svog života. Odredite razlog zašto se budite svakoga jutra. Birajte nešto što se poklapa sa vašom snagom, strašću, i potrebama ovog sveta. To je ono što daje smisao životu.

2. SHIKITA GA NAI

Otpustite ono što ne možete promeniti. Prepoznajte da su neke stvari van vaše konotrole, i da je to u redu. Pustite, i stavite fokus na ono što možete promeniti.

3. WABI-SABI

Pronađite mir u nesavršenosti. Prepoznajte da ništa u životu nije savršeno, uključujući i vas i druge. Umesto što težite savršenstvu, pronađite radost u nesavršenstvu koje čini život autentičnim.

4. GAMAN

Sačuvajte dostojanstvo u teškim vremenima. Pokažite emotivnu zrelost i samokontrolu, čak i kada ste
suočeni sa izazovima. Ne zaboravite da budete strpljivi, otporni i puni razumevanja.

5.OUBAITORI

Ne poredite se sa drugima. Svako ima drugačije vreme za stvari u životu, i unikatan put. Važno je ostati fokusiran na sopstveni napredak, ne poredeći se sa drugima.

6. KAIZEN

Uvek gledajte da unapredite sve oblasti svog života. Čak i male promene mogu doprineti, i napraviti veliki impakt vremenom.

7. SHU-HA-RI

''Kada je učenik spreman, učitelj se pojavljuje. Kada je učenik zaista spreman, učitelj nestaje''- Tao Te Čing.

Način na koji mislimo, kako da nešto naučimo i savladamo neku tehniku ima 3 faze:Shu: Naučite osnove, tako što ćete pratiti učenje jednog učitelja. Imitiranje rada jednog velikog učitelja, takođe spada u ovu kategoriju.Ha: Eksperimetišite, učite od velikih, i integrišite učenje u praksu.Ri: Ova faza se fokisira na inovaciju i sposobnost primene naučenog, na različite situacije.

Autor: Magazin Novosti

#Harmonija

#Japan

#Sreća

#japanci

#napredak