Da li ste koristili ove trikove?

U kuhinji često znaju da se zadrži neprijatni mirisi, posebno nakon spremanja večere. Kako biste se na potpuno prirodan način rešili ovih aroma, možete se poslužiti nekim od ovih trikova, kako piše Magazin Novosti 👇🏻👇🏻👇🏻

MIRIS NAKON SPREMANJA HRANE 🍜

Ako nikako ne možete da neutrališete miris nakon pripreme jela, sve što treba da uradite jeste da stavite malo pomorandžine kore i cimeta u posudu sa vrućom vodu. Potom ovu smesu ostavite da provri nekoliko minuta. Ugasite šporet, pa posudu ostavite otvorenu na šporetu ceo dan.

DIM OD CIGARETA 🚬

Vrlo jednostavan savet će pomoći - ostavite posudu sa sirćetom u kuhinji. Sirće će upiti miris dima.

MIRISI U FRIŽIDERU

Prvo proverite da li je nekim namirnicama istekao rok. Potom sodu bikarbonu stavite na tacnu/tanjir, pa ubacite u frižider na jedan dan. Ukoliko je reč o jačim aromama, u frižider ubacite zrna kafe i ostavite nekoliko dana u frižideru.

Autor: magazin.novosti.rs

#frižider

#kuhinja

#mirisi