Pokazalo istraživanje

Ljudi koji pokušavaju da izgube kilograme ili da održe zdravu težinu jedu hranu s ograničenom količinom namirnica. Ovakvu ishranu teško je održati na duge staze, zbog čega se s vremenom opet ugoje, piše Magazin Novosti.

S druge strane, ljudi koji održavaju zdravu težinu bez odricanja,+ neiscrpan su izvor informacija za stručnjake ☝🏻. Stručnjaci iz Finske proučavali su prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom težinom tokom 4 meseca.

Istraživači na čelu s doktorkom Annom-Leenom Vuorinen otkrili su da zdravi ljudi za doručak obično jedu 3 vrste namirnica 🧐🧐🧐.

Foto: pixabay.com/skeeze

🍎 Voće je bio najpopularniji izbor za 51% ispitanika, 🥛 mlečne proizvode jelo je 41%, dok je konzumacija 🍲 ovsenih pahuljica ili muslija s hladnim mlekom odabralo 33% osoba. 

Iako se hleb i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32% ispitanika svoj dan počinje ovom vrstom hrane.

Najzanimljivije od svega - samo je 26% ispitanika priznalo da uz doručak piju kafu, dok ostatak (74%) odlazi na posao i obavlja svoje obaveze bez kofeinske pomoći.

 - Umesto ograničavanja ishrane i izbegavanja omiljene hrane, prevelika težina ili gojenje može se sprečiti ako pojedinac nauči da sluša potrebe svog organizma, a prednost da kvalitetu, a ne kvantitetu obroka - pojasnila je rezultate istraživanja Anna-Leena Vuorinen.

Autor: magazin.novosti.rs

#hrana

#ishrana

#istraživanje

#namirnice

#zdravlje