Najjeftiniji stan može se kupiti po ceni od 20.000 američkih dolara, a najskuplja kuća za 1,5 milijardi dolara.

Kompanija The Blue Estate Island otkrila je novitet, odnosno da radi na gradnji prvog plutajućeg grada na veštačkom ostrvu usred Kariba.

Iako će grad biti na vodi, oni garantuju sigurnost. Kako bi grad sačuvali od talasa, ali i kriminalaca, grad će okruživati betonski zidovi visoki oko 50 metara. Biće postavljena i posebna zaštita na prozorima svih zgrada od uragana koji su česti na tom području.

Foto: Printscreen YouTube/The Blue Estate Floating Luxury Real Estate

Grad će biti izgrađen na plutajućoj platformi koja će se moći premestiti u slučaju snažnih meteoroloških neprilika, ali i usidriti po želji, kao brod.

Sva potrebna energija za normalan život biće proizvedena na samom ostrvu uz pomoć obnovljivih izvora. Najjeftiniji stan može se kupiti po ceni od 20.000 američkih dolara, a najskuplja kuća za 1,5 milijardi dolara.

Veruje se da će plutajući grad biti izgrađen do 2025. godine te da će u njemu živeti oko 15.000 stanovnika. Osim stanova i kuća biće izgrađeni i škola, bolnica i poslovni prostori. Preduzetnici se neće naplaćivati nikakvi porezi na ovom ostrvu.

IZVOR: YT / The Blue Estate Floating Luxury Real Estate

Autor: redportal.rs

#grad

#karibi

#plutajući grad

#veštačko ostrvu