Ugodnija i bolja atmosfera za spavanje

Bez svake sumnje bar jedanput smo se prevrtali po krevetu i nikako nismo mogli da zaspimo. Ako vas nesanica češće muči, postoje biljke koje imaju smirujući efekat i koje bi trebalo da imate u svojoj sobi kako biste napravili ugodniju i bolju atmosferu za spavanje 🍀🌿🌳, prema pisanju Magazina Novosti.rs.

ALOE VERA 🌿

Ono što je glavna prednost aloe jeste da se ona vrlo lako gaji i održava. Osim što je nezaobilazan sastojak preparata za kožu, ona je i sjajan izbor za vaš dom. Naime, aloe vera otpušta više kiseonika tokom noći što poboljšava kvalitet vazduha u prostoriji u kojoj spavate.

LAVANDA 🌸

Miris lavande obožavamo i uz to on ima umirujući efekat. Istraživanje sprovedeno 2008. godine dokazalo je da miris lavande pomaže bebama u smirivanju njihove razdražljivosti i bržem tonjenju u san. Osim biljke, možete koristiti i lavandino ulje.

ZELENI LJILJAN 🍀

Baš kao i aloe vera, i zeleni ljiljan se lako gaji i održava jer uspeva u različitim uslovima. Zeleni ljiljan je jedan od najboljih prirodnih prečišćivača vazduha. Uz to, odlikuje se fantastičnim antimikrobnim i antibakterijskim svojstvima.

SABLJICA (SVEKRVIN JEZIK) 🌿

Ni ova biljka poreklom iz Afrike, nije teška za održavanje. Tokom leta poželjno je zalivanje ove biljke 2 do 3 puta mesečno, dok tokom hladnijeg vremena zalivanje gotovo da nije potrebno. Kao i prethodne biljke, i ona je odličan prečišćivač vazduha - efikasno apsorbuje toksične materije iz vazduha i pretvara ih u čist kiseonik. Veruje se i da ova biljka donosi sreću.

Autor: magazin.novosti.rs

#aloe vera

#biljke

#lavanda

#sabljica

#zeleni ljiljan