Obratite pažnju koje namirnice unosite

Doručak koji uništava zdravlje svakog dana jede šokantan broj ljudi! Evo šta će se desiti ako ujutru pojedete sendvič sa suhomesnatim proizvodom!

Dijetetičarka i nutricionistkinja Roksana Esani upozorila je na grešku koju mnogi prave za doručak, a koja ima katastrofalan efekat na zdravlje! Već smo vam rekli šta nutricionisti nikada ne doručkuju, ali na jednu namirnicu posebno obratite pažnju - ako ovako jedete ujutru, strada najpre sistem za varenje, potom i imunitet. Pritisak skače, a rizik od bolesti se povećava!

- Mnogi za doručak jedu razne vrste suhomesnatih proizvoda, kao što je kobasica. Zaboravljaju da se ona pravi od prerađenog mesa, masnoće, dodatih veštačkih ukusa, jakih začina i sredstava za povezivanje - rekla je ona.

Foto: pixabay.com/peperompe

- Kobasice sadrže mnogo soli, čime podižu krvni pritisak čim ih pojedemo. Visok im je sadržaj zasićenih masti, koje podižu loši LDL holesterol, a kalorijska vrednost ogromna - upozorila je ona.

Mesne prerađevine takođe su u više studija povezane sa podizanjem rizika od hroničnih oboljenja, pa čak i od nastanka nekoliko vrsta karcinoma.

Kada ujutru unesete ovakvu namirnicu, "zakrčili" ste krvne sudove, želudac se muči, a rizik od bolesti se povećava. Zato ih odmah izbacite iz ishrane, ili ako ih jedete, ograničite se na male porcije i unesite ih za ručak ili popodne, a ne za najvažniji obrok u čitavom danu - doručak. Pročitajte i koju grešku pri kupovini jogurta i hleba nikada ne bi trebalo da napravite, kao i šok ispovest radnika iz mesne industrije!

Autor: mondo.rs

#dorucak

#hrana

#zdravlje