Izabrati 1 aktivnost kojoj se možete posvetiti

Pokazalo se da je jutarnja rutina veoma važna za početak dana 🤔. Smatra se da se na taj način bolje borimo sa raznim izazovima u toku dana.

- Kada ljudi nemaju rutinu ili strukturu tokom dana, to može da izazove povećan stres i anksioznost, kao i nepovoljna osećanja, nedostatak koncentracije i fokusa - ​​rekla je psiholog Rejčel Goldman za Veri Vell Mind, prenosi Magazin Novosti.rs.

Ključ za sjajnu jutarnju rutinu je da budete pažljivi i da ostanete dosledni. Mnoge studije su dokazale pozitivne efekte jutarnje rutine na mentalno zdravlje. Kao prvo, odvajanje vremena za pripremu zdravog doručka i negu kože bila bi primarna navika, dok su vežbanje i čitanje sekundarne navike.

- Ustajanje iz kreveta je prvi korak. Zatim izaberite jednu aktivnost na koju možete da skrenete punu pažnju: fizičko istezanje ili pranje zuba - predložila je klinički psiholog Erin Engl. Takođe je predloženo da imate fiksno vreme buđenja i pokušajte da se držite dalje od telefona kada se probudite, obaveštenja i najnovije vesti mogu da vas izvedu iz stanja smirenosti. Cilj je da duže ostanete opušteni i pozitivni 😎.

Autor: magazin.novosti.rs

#Jutarnje navike

#navike

#rutina