Akcija podizanja ekološke svesti dala opipljive rezultate

U prethodnih 10 godina, učenici osnovnih škola grada Niša prikupili su ukupno 1,7 tona starih baterija. To je saopštila predsednica Udruženja građana Plant Dragana Vukadinović, koja se danas obratila javnosti povodom desetogodišnjice projekta Budi OK, koji je ova organizacija pokrenula sa niškim osnovnim školama.

- U okviru projekta „Budi OK! Promotivna kampanja za sakupljanje starih baterija u osnovnim školama“ promovisali smo organizovano sakupljanje starih baterija, a školama su ostale kutije za sakupljanje starih baterija. Pojedine škole su nastavile sa tom akcijom do današnjeg dana - navela je Vukadinović.

Foto: Printscreen Instagram/nis_u_boji

Od svih škola, prema rečima predsednice Vukadinović, najviše baterija sakupljeno je u osnovnoj školi Dušan Radović, čiji učenici su prikupljali baterije svih 10 godina u kontinuitetu.

- Iz te škole nas redovno pozivaju, čim napune kutije, da preuzemomo stare baterije i odnesemo ih na reciklažu. Za to su zaslužni nastavnici i rukovodstvo škole koji permanentno rade sa učenicima na očuvanju i zaštiti životne sredine - izjavila je Vukadinović.

Pomoćnik direktora ove škole Nebojša Pužić izjavio je kako je škola Dušan Radović posvećena zaštiti životne sredine, kao i da vrlo često imaju akcije kojima utiču na jačanje svesti učenika o potrebi zaštite sredine u kojoj živimo.

Ekološka svest građana veoma je važna, a dobre navike najlakše se usvajaju od malena. Stoga bi bilo lepo da se ova akcija nastavi, ali i proširi na celu Srbiju.

Autor: redportal.rs

#Niš

#baterije

#ekologija

#ekološka svest

#životna sredina