Dom je ostao u Vašingtonovoj porodici do 1859. i od tada je promenio vlasnika samo 4 puta.

Deo originalnog imanja Džordža Vašingtona na Maunt Vernonu prodat je za neverovatnih 50 miliona dolara, što je najveća prodaja stambenih objekata koja je ikada pogodila region D.C.

I čini se da sada možemo razumeti šta je mislio prvi predsednik SAD kada je 1797. rekao:

- Radije sam da budem na svojoj farmi nego da budem car sveta.

Imanje ima preko 16 hektara zemlje, a kuću su poslednji put kupili bivši izvršni direktor kompanije Lockheed Martin Robert Stivens i njegova supruga Mišel Stivens 2014. godine za 18,6 miliona dolara, pokazuju zapisi.

Poznata kao River Viev Estate, glavna kuća se prostire na 4.877 metara kvadratnih, sastoji se od 7 spavaćih soba i 13 kupatila i ima pogled na reku Potomak. Imanje takođe ima pomoćnu kuću sa 3 spavaće sobe i 3 kupatila.

Prvi predsednik, nije spavao u kući sa 7 spavaćih soba i 13 kupatila. Nova, svetlo bela rezidencija izgrađena je u američkom federalnom stilu 2014. po dizajnu arhitekte Džima Rila, sa sedištem u Bethesdi.

Foto: Realtor.com

Dom je bio deo prvobitnih 1.800 hektara koji je američki osnivač kupio 1760. prema Američkom hortikulturnom društvu, koje još uvek poseduje deo prvobitne imovine, sada istorijskog obeležja koji služi kao muzej. Prodaja je zaključena 29. oktobra za 48 miliona dolara, a uključivala je nameštaj i ličnu imovinu u vrednosti od 2 miliona dolara, navodi Mansion Global.

Dom je ostao u Vašingtonovoj porodici do 1859. i od tada je promenio vlasnika samo 4 puta.

U početku se pojavio na tržištu u septembru 2020. za 60 miliona dolara, a dom je bio moderno renoviran u prošlom veku.

Autor: Redportal.rs

#Amerika

#vašington