Nesvakidašnji događaj pod vodom

Devojka po imenu Suzan Prior, koja se bavi ronjenjem, nedavno je na društvenim mrežama podelila neobičan prizor koji je otkrila tokom svog boravka pod vodom. Prema njenim rečima, nisu retki slučajevi da vidi određene vrste riba sa raznim komadima smeća zakačenim oko vrata.

Međutim, nedavno je naišla na ribu koja je bila okićena burmom, odnosno nečijim venčanim prstenom.

Suzan je ronila u zalivu Emili, koji se nalazi na ostrvu na istočnoj obali Australije. Prema rečima devojke koja se bavi i zaštitom životne sredine, naišla je na ribu koja je imala zlatni prsten oko vrata.

Prema rečima ronioca, ova vrsta ribe kopa po pesku kada traži hranu. Moguće je da je ova riba kopajući po pesku na dnu mora slučajno uskočila u prsten i zaglavila ga na svom telu.

Međutim, Suzan se nakon što je završila ronilački poduhvat setila objave na jednoj stranici sa društvenih mreža u kojoj se jedan čovek žalio da je izgubio svoju burmu u istom tom kraju.

Ona je uspela da stupi u kontakt sa tim čovekom i oboje veruju da je verovatno da ova riba pliva baš sa prstenom koji čoveku nedostaje.

Suzan je, naime, voljna da pokuša da namami ribu i zajedno sa grupom ribara proba da je ulovi mrežom. Tada bi verovatno mogla da sa nje ukloni prsten i vrati ga vlasniku.

Ona je ovaj poduhvat opisala kao težak, pa nema garancija da će u tome uspeti, ali nada za povratak prstena svakako ostaje.

Autor: redportal.rs

#izgubio burmu

#more prsten

#riba prsten

#ribi prsten

#ribu prsten