Iz puške pucao u vazduh

PRIJEDOR: Policija je uhapsila B. K. iz Novog Grada nakon što je dobila saznanje da je iz puške pucao u vazduh, a u pretresu objekata koje koristi, pronašli su mu i oduzeli vojnu pušku sa optičkim nišanom i okvirom sa 6 metaka, te 3 zamotuljka marihuane.

Naime, službenici Policijske uprave Prijedor juče su uhapsili B. K. zbog sumnje da je u Novom Gradu počinio krivična dela "ugrožavanje sigurnosti" i "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija", javljaju Nezavisne.

- Istog dana uz saglasnost tužioca i po usmenoj naredbi sudije u Novom Gradu izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata, te objekata firme i vozila koje koristi B. K. Pronađeni su i oduzeti vojna puška M-76 sa optičkim nišanom i pripadajućim okvirom sa 6 metaka, kalibra 7,9 mm i plastična kutija sive boje u kojoj su se nalazila 3 zamotuljka marihuane teški 20,81 gram - navodi se u saopštenju policije.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv B. K. biće dostavljen izveštaj za počinjena krivična dela, a Osnovnom sudu u Novom Gradu sledi podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekšaja o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Autor: nezavisne.com / Ljiljana Radić

#Prijedor

#policija

#službenici