Pevač PRETRPEO NIZ UVREDA I PRETNJI

Nakon što je portal Onogošt pre dva dana objavio da koncert Sergeja Ćetkovića, koji je bio planiran da se održi na Trgu slobode 13. jula, otkazan, danas su se zvanično oglasili iz Opštine, saopštivši da su "neformalno obavešteni" da je pevač pretrpeo niz uvreda i pretnji na društvenim mrežama povodom najavljenog gostovanja, piše Dan.

Iz lokalne uprave su saopštili da im je bila želja da građanima i gostima prirede lijepo veče povodom Dana državnosti.

- Nažalost, kako smo neformalno obavešteni, naš popularni pevač pretrpeo je niz uvreda i pretnji na društvenim mrežama od strane struktura koje su prošle nedelje protestovale pred Vladom Crne Gore i takođe psovale i napadale radnike Železare. Taj polusvet je u svojoj mržnji otišao toliko daleko da je pevaču zamerio što se preko svoje zvanične Instagram stranice oprostio od pokojnog mitropolita Amfilohija kada se ovaj upokojio. Slične aktivnosti ove ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe su pokušale sprovesti i prilikom gostovanja najvećeg živog pesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću, ali se Bećković nije pokolebao. Ovakav odnos prema umjetnicima imali su još samo nacisti u Hitlerovoj Nemačkoj i prava je sreća da su ove strukture daleko od uzimanja bilo kakve vlasti u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju za javnost Opštine Nikšić.

Kako su kazali, Opština je mogla angažovati zamenu i bilo je estradnih umetnika kojima nije bio problem da pevaju i suoče se sa uvredama i pretnjama, ali da nisu želeli da izlažu ni njih ni građane novim neprijatnostima.

Iz Opštine su kazali da su zbog toga odlučili da ne dovode nikog, a da će honorar koji je bio predviđen za gostovanje uplatiti za lečenje sugrađanina Boža Janjuševića.

- I tako pošaljemo poruku da smo pre svega pozvani da budemo ljudi kako je to govorio naš patrijarh Pavle. To ne znači da ćemo zaboraviti uvrede koje su crnogorski nacisti uputili radnicima Željezare pre neki dan u Podgorici, pretnje Sergeju Ćetkoviću samo zato što je trebalo da peva građanima Nikšića, kamenovanje autobusa sa našom decom na Cetinju. Dobro pamtimo čitav taj odnos i bićemo spremni da sprečimo da takva postupanja postanu pravilo - zaključuje se u zvaničnom saopštenju Opštine Nikšić.

Autor: Dan

#13. jul

#Crna Gora

#Da li će biti koncerta

#Nikšić

#Sergej Ćetković