Moj motiv je bila zaštita Crkve, njene imovine i 4 eparhije

U intervjuu u emisiji Oko rekao je da je osećao obavezu da oda počast čoveku koji je bio vizionar i koji je želeo da Srbija i region budu drugačiji i da se okrenemo budućnosti.

- Da se okrenemo budućnosti kako bismo u njoj uradili ono što je najvažnije – da život svakog građanina bude dostojanstven, da obezbedimo pristojne uslove za rad i funkcionisanje, da i ovi prostori napreduju evropskim putem- rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li bi bio premijer da nije bilo mitropolita Amfilohija i da li bi mitropolit bio zadovoljan onime što je učinjeno, Krivokapić je rekao da ne zna da li bi bio zadovoljan, ali da je ispunio sve što mu je obećao.

Premijer je rekao da je njemu cilj bio zaštita pravoslavnog življa, tako što će se promeniti Zakon o slobodi veroispovesti, što je i učinjeno.

- Ja nisam imao nijedan politički motiv. Moj motiv je bila zaštita Crkve, njene imovine i 4 eparhije - rekao je Krivokapić.

U Crnoj Gori postojalo je "redukovanje" srpskih pisaca, a sada bi moglo da dođe do promene.

- Ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta ovih dana priprema tim koji će preispitati sve što je bilo u sistemu obrazovanja do sada i predložiti rešenja za unapređenje i sticanje potrebnog nivoa znanja. Ubeđen sam da će sva velika imena koja su nestala biti na pravom mestu postavljena - kaže Krivokapić.

Autor: RTS

#Krivokapić

#Srbija

#poseta