Kažu da neće sa političarima u Vladu

Građanski pokret (GP) URA neće podržati rekonstrukciju Vlade u kojoj bi bili političari, poručio je potpredsednik te stranke Miloš Konatar. On je u emisiji „Načisto“ na Televiziji Vijesti rekao da neće biti rekonstrukcije Vlade, a da političari budu njen dio.

- Premijer je rekao da će razmatrati predlog iza kojeg stane 41 poslanik. Ja vam kažem večeras da predlog za rekonstrukciju u kojoj ćemo napraviti neki „hibrid“, nema podršku GP URA - poručio je Konatar.

Prema njegovim rečima, ako svi ostanu pri stavu da žele političare u Vladi, to nije problem, ali jeste novi politički momenat.

Konatar je, kako prenosi portal Vijesti, istakao da je uvjeren da su građani glasali za promene, a ne da se priča o foteljama i koliko koja partija treba da ima funkcija.

- Model ekspertske Vlade je omogućio smenu Demokratske partije socijalista - kazao je on, dodajući da se može razgovarati o rekonstrukciji, ali da se sačuva suština – da Vlada ostane ekspertska i nestranačka.

Konatar je kazao da su trenutno daleko od podrške 41 poslanika za rekonstrukciju Vlade na način kako je to predloženo sporazumom Demokrata i Demokratskog fronta (DF).

- Ukoliko dođe do novog momenta, da svi konstituenti većine, pa i premijer, žele političare u Vladi, onda to više nije ekspertska, već politička, stranačka Vlada. To je nova Vlada o kojoj moramo da se dogovaramo i sjednemo za sto - dodao je on.

Autor: redportal.rs

#URA

#ne podržava

#rekonstrukciju

#vlade crne gore