Građanski pokret URA protiv sporazuma Demokratskog fronta i Demokrata

Na sinoćnje saopštenje iz DF-a i Demokratske Crne Gore oglasili su se iz URE sa porukom da ako DF i Demokrate imaju potrebnu većinu za rekonstrukciju Vlade, mogu već danas da zakažu sjednicu Skupštine.

- Iz sinoćnjeg zajedničkog saopštenja DF-a i Demokrata vidimo da su im ministarske fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Izbor Tužilačkog savjeta ne smije biti dio političkih kalkulacija bilo koga političkog subjekta a reforme u ovoj oblasti ne mogu se uslovljavati bilo čijim političkim apetitima. No, i to je legitiman politički put tog spektra političke scene - poručuju iz URE.

Oni u saopštenju pozdravljaju, kako kažu, sinergetski pristup DF-a i Demokrata i gotovo nepodeljen politički stav o daljim političkim procesima u Crnoj Gori.

- Javnost je dugo mislila da se radi o političkim subjektima koji nemaju ničeg zajedničkog u sagledavanju budućih procesa. Jedinstveni pristup DF-a i Demokrata ovim povodom pozdravljamo jer sada imamo popriličnu iskristalisanu situaciju na političkoj sceni Crne Gore - poručuju iz URE.

Podcrtavaju da URA ni za jotu neće napustiti principe iz sporazuma koji je potpisan 9. septembra prošle godine od strane tri čelnika izbornih lista aktuelne većine.

- Dakle evropska, građanska i ekološka Crna Gora okrenuta EU integracijama kao najvećim prioritetom države, ostaju naša polazišna osnova od koje nikada nećemo odustati. Ko takav koncept ne želi, rekli smo i ponavljamo, može tražiti druge partnere a URA u tome neće biti saučesnik - zaključuje se u saopštenju.

Autor: redportal.rs

#Dritan Abazović

#URA

#df i demokrate

#ne dozvoljava

#protiv

#rekonstrukcija vlade crne gore