Devojčica pobegla kod komšije da ne bi išla sa socijalnim radnicima

Društvene mreže gore od potresnih snimaka koji su navodno nastali ispred jedne porodične kuće u Podgorici.

Policija je privela oca naočigled dece, koja vrište za njim i pokušavaju da ga odbrane od policije.

Socijalni radnici su takođe prisustvovali odvođenju oca. Međutim, oni nisu reagovali na vriske i plač mališana, ali ni okupljenih komšija kojima je, navodno, zaprećeno da se ne mešaju da ne bi bili uhapšeni. Uzrok ovakvog ponašanja nadležnih organa, kao i hapšenja oca, još uvek nije poznat.

View this post on Instagram

A post shared by nvo_budimo_humani (@budimo_humani_cg)

IZVOR: IG / budimo_humani_cg

Kako piše CDM, meštani su pokrenuli onlajn peticiju za vraćanje dece ocu. U obrazloženju peticije se navodi da je majka napustila decu dok su bili mali, otišla sa drugim čovekom, bez dana uplate alimentacije. Otac je omiljen u komšiluku, vredan i sekao je drva da bi prehranio porodicu. Zbog te radnje je osuđen na mesec dana zatvora i uhapšen naočigled dece.

U obrazloženju peticije piše takođe i da je devojčica pobegla i sakrila se u kuću kod komšije koji nije dozvolio da je odvedu, a dečaka su poveli.

Oglasilo se i Ministarstvo finansiranja i socijalnog staranja koje je obavestilo javnost da je u okviru svojih nadležnosti preduzelo sve raspoložive mere, kako za zaštitu prava i dobrobiti dece, tako i radi utvrđivanja odgovornosti svih učesnika ovog događaja i o tome će izvestiti javnost, prenele su Vijesti.

View this post on Instagram

A post shared by nvo_budimo_humani (@budimo_humani_cg)

IZVOR: IG / budimo_humani_cg

Autor: redportal.rs

#deca

#majka

#otac

#policija

#snimak

#socijalna služba