Dodik je u pravu, stvari u BiH ne funkcionišu

Predsednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas da srpski član Predsedništva Milorad Dodik s pravom ukazuje na mnoge stvari koje ne funkcionišu u podeljenom društvu, odnosno BiH, te da godinama pričaju o tome kako napraviti funkcionalniju BiH u kojoj će se tri naroda osećati "svoji na svome" u svakom delu zemlje.

Čović je to rekao novinarima u Mostaru komentarišući Dodikovu izjavu da se Hrvati spremaju da za dve godine bojkotuju opšte izbore u BiH i da je treći entitet moguć kada bi ga Hrvati tražili, prenosi portal Nezavisne.

- Što se tiče izbora 2022. godine, mi stvaramo sve preduslove da u prvih šest meseci naredne godine u parlamentu završimo izmene izbornog zakonodavstva, koje će apsolutno osigurati i legitimno predstavljanje tri konstitutivna naroda, tako da ne vidim nijedan razlog da dve godine do opštih izbora, razmišljamo o tome - rekao je on, prenosi Tanjug.

Čović je izrazio uverenje da će doći do izmena Izbornog zakona i da će izbori 2022. godine biti normalno organizovani, kao i da će Hrvati moći da biraju svoje legitimne predstavnike na svim nivoima vlasti.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#BiH

#Dragan Čović

#HDZ BiH

#Hrvati

#Milorad Dodik