Život previše kratko traje da bih te voleo samo u jednom 😥🥰

Vilijam Šekspir je jedan od najpoznatijih pisaca svih vremena. Njegovi pozorišni komadi prevedeni su na mnoge jezike i prikazuju se svuda u svetu, češće nego bilo koji drugi.

Kada su se venčali 1582. godine, VIlijam Šekspir imao je samo 18 godina, a njegova supruga En Hatavej 26 godina. U vreme sklapanja braka, En Hatavej je bila trudna, a Vilijam nije imao izbora osim da je oženi jer je tada bilo neprihvatljivo da devojka koja čeka dete bude nevenčana. Oni su 6 meseci nakon braka dobili ćerku Suzanu, a blizance Hamneta i Džudit dobili su 1585. godine. Hamnet je umro u svojoj 11. godini, a četiri godine kasnije Šekspir je napisao Hamleta, predstava inspirisana gubitkom njegovog sina.

Šekspir se trudio da često provodi vreme sa svojom porodicom, iako je stalno bio na relaciji London - Šoteri. Kada se 1610. godine penzionisao, Vilijam se priključio svojoj porodici u Šoteriju i proveo svoje poslednje godine života kao porodičan čovek. Poznati pisac preminuo je 1616. godine, a supruga En 1623. godine.

Poslednjih godina internetom se provlači teorija da su holivudska glumica En Hatavej i njen suprug reinkarnacija Vilijama Šekspira i njegove supruge. Ovu teoriju pokrenula je tviterašica 2018. godine koja je istakla neverovatnu sličnost između njenog muža i Šekspira, i naglasila da se glumica zove isto kao Šekspirova žena.

IZVOR: TW / @PEACHYBLACKG0RL

Da ova teorija o reinkarnaciji bude još interesantnija, Vilijam Šekspir je jednom prilikom u pismu svojoj supruzi napisao: - Život previše kratko traje da bih te voleo samo u jednom. Obećavam da ću te pronaći u narednom životu.

Da li vi verujete u reinkarnaciju ili smatrate da je ovo još jedna neverovatna slučajnost?

Autor: redportal.rs