Nastavljaju svoj rad

SARAJEVO: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu uputio je saopštenje za javnost povodom odlaska 13 anesteziologa, za koje je Vlada KS odlučila da budu zaposleni u Opštoj bolnici Abdulah Nakaš, prenosi portal Klix.ba.

U saopštenju je, između ostalog, navedeno:

Podsećamo da je grupa lekara s KCUS-a prijavila državnog tužioca Džermina Pašića Uredu disciplinskog tužioca zbog neprimerenog pritiska na njih, te da je Federalno tužilaštvo ocenilo da je postupanje tužoca Pašića bio čin koji je 'nedopušten i nezakonit i izlazi izvan propisanih ovlašćenja Tužilaštva BiH'. Indikativno je da javnost o otkazima anesteziologa nisu obavestili oni sami, nego je to uradio ministar zdravstva KS Haris Vranić, te da je nakon toga usledila očigledno unapred planirana političko-medijska akcija s poznatim akterima, viđena već mnogo puta.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nastavlja svoj rad usprkos odlasku 13 lekara:

Žao nam je što koleginice odlaze, ali je njihova odluka konačna, upravo su nam je saopštile na sastanku na kojem su iznele određeni broj prigovora koje do sada nikad nisu prijavile generalnoj direktorki KCUS-a, što im je bila obaveza shodno Zakonu o lečništvu, član br. 40. Takođe je zanimljivo da su koleginice više puta kazale da problem nisu u pismu spominjani respiratori ACM 812 A. KCUS je veliki sistem i ima dovoljno kapaciteta da nastavi nesmetan rad.

Autor: klix.ba / redportal.rs

#Klinički centar

#Sarajevo

#Univerzitet u Sarajevu

#anesteziolozi

#saopštenje