Zadrugar na svoj rođendan bes iskalio na nedužnim životinjama

Protekle nedelje, kada je u Zadruzi organizovano venčanje Januša i Aleksandre bio je i rođendan Nenadu Aleksiću Ša, koji je tog dana doživeo nervni slom zbog svađe sa ljubavnicom Tarom Simov, pa je svoj bes izrazio na nedužnim kokoškama.

Pored toga što je Ša psovao kokoške, u jednom momentu u naletu besa ih je počeo šutirati, što možete videti u videu ispod:

IZVOR: YT / Zadruga Official

Kako Telegraf.rs piše, ukoliko bi se nadležni organi pozabavili ovim problemom zadrugar bi mogao da snosi ozbiljne posledice, a pored novčane kazne, mogao bi da završi i u zatvoru najviše na 2 godine.

Članom 7. Zakon o dobrobiti životinija, zlostavljanje životinje je zabranjeno, a ukoliko neko prekrši ovo može biti kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara.

Zlostavljanje životinja zabranjeno je i Krivičnim zakonikom Srbije i o njemu govori član 269. u kom se kaže da će se onaj ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine, piše Telegraf.rs.

Autor: redportal.rs

#Zadruga 4

#kokoške

#zatvor

#Ša