Nakon ženidbe, sve mu krenulo nabolje 😇

Milenko Sebić obradovao je jutros naciju kada je osvojio medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, ukupno petu.

On je svojoj zemlji doneo bronzu u streljaštvu u kojoj je Damir Mikec takođe doneo medalju već 1. dana turnira, samo u drugoj disciplini.

Ko je Milenko Sebić?

Rođen 1984. godine u Tresteniku, a ovo su mu druge Olimpijske igre u karijeri. I u Riju je najbolji bio u trostavu, kada je stigao do 11. mesta, dok se nije proslavio u druge 2 discipline u kojima se takmičio.

Visok je skoro 2 metra počeo je da se bavi streljaštvom 1998. godine, a trenutno "puca" za Novi Sad 1790, dok je bio član i Crvene zvezde.

Prvi veliki uspeh u karijeri bio je kada je osvojio bronuu na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Granadi, kada je sa muškom streljačkom reprezentacijom Srbije bio 3. u gađanju malokalibarskom puškom u ležećem stavu, a osvajao je i 3 srebrne medalje sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu, kao i srebro na Svetskom prvenstvu u trostavu 2016. godine.

O njegovom privatnom životu se ne zna mnogo, osim da je od 2014. godine u srećnom braku sa ruskom strelkinjom Alinom Sebić sa kojom ima ćerkicu.

View this post on Instagram

A post shared by Milenko Sebic (@sebicmilenko)

IZVOR: IG / @sebicmilenko

U jednom intervjuu ispričao je da mu je "sve krenulo" kada se oženio, pošto je tada odlučio da radi sa Alinom, pa su se tako medalje samo nizale:

- Za to je zaslužna Alina Sebić, moja supruga i trener. Venčali smo se 2014. godine i ja sam ubrzo promenio trenera i počeo da radim s njom i - rezultati su krenuli na bolje. Alina na treninzima primenjuje ruski sistem, po kojem je radila prvo u juniorskoj, a zatim i seniorskoj reprezentaciji Rusije - ispričao je Sebić i dodao:

View this post on Instagram

A post shared by Milenko Sebic (@sebicmilenko)

IZVOR: TW / @sebicmilenko

- Ona se polako vraća nekadašnjim rezultatima. Na poslednjim takmičenjima je pokazala vidan napredak i verujem da će uskoro zakucati na vrata naše reprezentacije, pošto je dobila državljanstvo Srbije i prebrodila preiod privikavanja na novu sredinu, naučila jezik - rekao je sada već naš bronzani Olimpijac.

Autor: redportal.rs

#Tokio

#bronzana medalja

#milenko sebic

#olimpijske igre

#streljastvo