Jer mu se može

Vlasnik Amazona i najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos navodno kupuje superjahtu dugu 127 metara, a toliko je velika da ima vlastitu pomoćnu jahtu s helidromom.

Procenjena cena jahte, ne uključujući onu za podršku broda, iznosi 500 miliona dolara,a holandski proizvođač Okeanko nije objavio mnogo detalja o brodu nazvanom Prodžekt 721, prenosi CNN.

Iako je pola milijarde dolara nezamisliv iznos novca za većinu ljudi, to je samo mali deo od 75 milijardi dolara koliko je Bezos zaradio samo u 2020. godini.

Prema poslednjim podacima, njegovo ukupno neto bogatstvo je nešto manje od 200 milijardi dolara.

Deonice Amazona (AMZN), koje su inače primarni izvor Bezosovog bogatstva, porasle su za neverovatnih 75 odsto prošle godine jer je pandemija pogoršala stanje potrošača u korist kompanije, a na njujorškoj berzi Vol strit masovno je uložen novac zahvaljujući Federalnim rezervama u tehnološke firme.

Bezos nije bio usamljen u sticanju tolikog bogatstva, američki milijarderi zajedno su 2020. godine zaradili 1,1 hiljadu milijardi dolara, što ih je učinilo gotovo 40 odsto bogatijima nego pre pandemije.

Autor: Tanjug

#500 miliona dolara

#džef bezos

#jahta

#kupuje jahtu