Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane i predsednik DS, ponovo se našao na meti prevaranata

Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane i predsednik DS, ponovo se našao na meti prevaranata. Ovoga puta njegove fotografije korišćene su kako bi se sa lažnih profila na društvenim mrežama zavodile starije Kolumbijke.

"Fejsbuk zavodnik" iz Latinske Amerike koristio je Šutanovčev identitet kako bi se dodvorio damama, a jedna Kolumbijka podelila je ovu informaciju putem svog Tviter naloga, objasnivši da se njenoj baki (81) javio izvesni "Bram" sa profila na kome su bile okačene Šutanovčeve fotografije i postao njen "dečko".

IZVOR: TW / @MsNikkiVargas

Otkrila je i da joj je navodni "Bram" slao slike sa Bajdenom ali i sa pokojnom ženom koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, ali da je pretragom slika uvidela da je na slikama Dragan Šutanovac koji je oženen, ima dvoje dece i srpski je političar.

- Malo kopanja pokazalo mi je da je Dragan popularna meta prevaranata koji njegove slike koriste u ovakkvim prevarama širom sveta. Često ciljaju starije žene kontaktirajući ih na Fejsbuku, sprijateljivši se sa njima i gradeći poverenje razgovorom.

Na kraju, zaključila je da je srećom spasila baku da ne završi slomljenog srca, ali i i ispražnjenog džepa. Korisnici tvitera ukazali su Šutanovcu na još jednu prevaru.

- Strašno! Ja tu ne mogu bukvalno ništa da uradim - kazao je Šutanovac.

IZVOR: TW / @SutanovacDragan

U izjavi za Blic kaže da ga ovi incidenti ljute, i da su mu zbog toga već pet puta gasili nalog na instagramu.

- Uvek je to isti scenario. Uvek sam udovac, iz Latinske Amerike ili Afrike, koji je radio u vojsci, a kojem je žena poginula, i koji nalazi usamljene i lakoverne žene i vara ih za novac - rekao je Šutanovac.

Požalio se i da su ga uklonili sa Fejsbuka, a da sada tamo "caruju prevaranti". I pre nekoliko godina Šutanovac se ni kriv ni dužan u centru Fejsbuk skandala i to zato jer je jedan Nigerijac procenio da bi njegove slike u uniformi mogle da se dopadnu lakovernim damama širom sveta.

Autor: redportal.rs

#Dragan Šutanovac

#Fejsbuk

#Lažni profil

#Prvara