Tramp će biti suspendovan sa Fejsbuka dok se ne donese konačna odluka

Kompanija Fejsbuk saopštila je juče da će odluku o definitivnoj suspenziji profila bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa prepustiti nezavisnoj istražnoj komisiji.

Donald Tramp će biti suspendovan dok komisija ne donese svoju odluku. Komisija je skoro obrazovana sa ciljem da može da ispita odluke kompanije.

Kompanija Fejsbuk je blokirala profile bivšeg američkog predsednika na Fejsbuku i Instagramu zbog zabrinutosti da bi sa ovih profila mogao da se generiše sadržaj koji će doprineti daljoj eskalaciji nasilja koja je počela 6. januara kada su demonstranti upali u Kapitol.

Apsolutno sam uveren kada je u pitanju ovaj slučaj. Siguran sam da svaka razumna osoba koja sagleda okolnosti u kojima smo odluku doneli i poslovnu politiku koju imamo može da se složi sa našom odlukom.

Komisija koja će odlučivati o ovom slučaju imaće rok od maksimalnih 90 dana da zaseda i donese odluku o potezu kompanije Fejsbuk. Predstavnik ove komisije navodi da će se zasedanje o ovom slučaje desiti pre krajnjeg roka.

Administratori Trampovih profila imaće pravo da sastave dokument kojim će se preispitati odluka kompanije Fejsbuk.

Autor: redportal.rs

#Facebook

#Instagram

#tramp