Veoma je bitno da pribor za ličnu higijenu menjamo redovno, kako ne bismo imali problema sa zdravljem.

Kada je reč o priboru za ličnu higijenu, u koji ćemo ovoga puta ubrojati četkicu za zube, brijač, sunđer za kupanje i peškire, treba znati koliko dugo svaki od pomenutih proizvoda možemo koristiti od njihove prve upotrebe.

Veoma je bitno da pribor za ličnu higijenu menjamo redovno, kako ne bismo imali problema sa zdravljem.

Kada su četkice za zube u pitanju, preporuka stomatologa je da se one koriste 3, do maksimum 4 meseca. Kada taj period prođe, neophodno je staru četkicu za zube zameniti novom. Ukoliko se vlakna vaše četkice oštete i pre nego što prođe 3 meseca, zamenite je odmah.

Foto: Unsplash.com

Prilikom održavanja brijača treba biti posebno obazriv. Njega treba čuvati na suvom mestu i menjati na svakih 5 do 6 korišćenja, kako se ne bi stvarale infekcije i iritacije na koži.

Isto pravilo čuvanja važi i za sunđer za kupanje, nakon upotrebe potrebno je dobro ga isprati i ostaviti na suvo mesto da se osuši. Njega možete menjati na svakih mesec i po dana.

Foto: Unsplash.com

Peškire za ruke poželjno je menjati na svaka 3 dana, dok peškir kojim brišete kosu il telo možete menjati na svaka 3 do 4 korišćenja, ukoliko ga odmah nakon upotrebe stavite da se osuši.

Autor: redportal.rs

#brijač

#lična higijena

#pribor

#sunđer

#četkica za zube