Obratite pažnju na ovo...

Važan detalj u toku razgovora u četu čini razliku u poređenju sa drugim platformama za razmenu poruka.

Poslednjih meseci raspaljivalo su se i o slobodi govora na platformi društvenih mreža i o sigurnosti ličnih podataka svakog korisnika. Istina je da su granice individualne slobode na društvenim mrežama nejasne i izgleda da su ta ograničenja definitivno prekršena na Messenger platformi.

Foto: Unsplash.com

Šta se tačno događa? - Prema magazinu Enterprenour, najveća prednost WhatsAppa u odnosu na druge platforme za razmenu e-pošte je činjenica da kroz jednoobrazno šifrovanje podataka daje potpunu privatnost razgovorima. Niti pozive niti razgovore za razmenu poruka putem Whatsappa ne mogu nadgledati treće strane, niti Fejsbuk može videti šta ste objavili na platformi, čak i ako je njegova politika deljenje korisničkih podataka sa Fejsbukom. Konačno njihovi korisnici. Međutim, što se tiče privatnosti poruka, to nije slučaj sa Messenger-om.

Slučaj Messenger - To je aplikacija koja u našem svakodnevnom životu na društvenim mrežama ide u paket sa našim Fejsbuk nalogom i zato je popularnija od bilo koje druge. Međutim, Messenger ne pruža istu vrstu šifriranja kao WhatsApp, pa su razgovori više izloženi bilo kakvim očima u potrazi za podacima o ličnim podacima.

Foto: Unsplash.com

Međutim, omogućavanjem tajnog ćaskanja, svaki korisnik može zaštititi svoju komunikaciju sa drugim ljudima u programu Messenger. Vredi naglasiti da je delovanje tajnog razgovora predviđeno samo za razgovore dvoje ljudi, a ne unutar grupa. Dakle, ako želite da zaštitite svoje lične podatke tokom razgovora u digitalnim aplikacijama, možda bi bilo dobro da se odlučite za drugu aplikaciju umesto za Messenger.

Autor: redportal.rs

#Facebook

#Fejsbuk

#messenger