Prvi poraz u Top 16 fazi Evrokupa

Košarkaši Partizana nastavili su sa serijom neuspeha i loše igre kako u regionalnoj ligi, tako i u Evrokupu. Iako su u 1. kolu pobedili italijansku ekipu Trento, ovog puta su doživeli poraz u 2. kolu Top 16 faze evropskog takmičenja.

Ne znaju crno-beli kako da se izvuku iz loše igre i rezultata koji ih prate već duže vreme i ostavljaju velike posledice. Plej-of ABA lige je sve dalje i dalje, a posle ubedljivog trijumfa na startu nove faze Evrokupa, doživeli su ubedljiv poraz u Parizu od ekipe Metropolitan rezultatom 79:62.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Istina je da je francuski tim nezgodan protivnik, koji je i u 1. kolu napravio senzaciju i pobedio rusku Lokomotivu, koja važi za glavnog favorita grupe.

Partizan je bio veoma loš u šutu, što pokazuje krajnji rezultat, ali i sledeće brojke: Šut iz igre 20/59, od čega 5/21 za 3, uz 7 promašenih slobodnih bacanja i 13 izgubljenih lopti.

Već u prvoj četvrtini, Metropolitan je stekao dvocifrenu prednost, a najveća razlika je bila 24 poena. Crno-beli, koji su se "predali" već u trećoj četvrtini, uspeli su na kraju da smanje zaostatak na 17 poena.

Čak ni nekarakteristična reakcija trenera Saše Filipovskog nije uspela da probudi crno-bele iz "zimskog sna":

View this post on Instagram

A post shared by Tegeltija Vladan (@tegeltijavladan)

IZVOR: IG / @tegeltijavladan

Na održanoj konferenciji, trener crno-belih Sašo Filipovski je izjavio:

- Imali smo problema sa njihovom odbranom i agresivnošću. Nismo bili disciplinovani u napadu, tako da je nivo naše igre opao usled njihove agresivnosti. Nakon toga smo se malo pogubili i nismo igrali našu košarku. Ta agresivnost je glavni razlog zbog kojeg nismo bili na našem nivou. Sa druge strane, promašili smo nekoliko polaganja, a u odbrani smo dozvolili mnogo lakih poena posle igre 1 na 1. Nismo dobro branili te prodore.

Igrač Partizana Vilijan Mozli podelio je svoje viđenje utakmice:

- Znao sam da će biti teška utakmica i da moramo da izađemo i odigramo jako. Moramo da prihvatimo ovaj poraz, vidimo gde smo grešili i moramo da ispravimo greške u narednim utakmicama. Promašili smo neke šuteve, nakon kojih smo počeli da forsiramo i uzimamo teške šuteve. Sledeći put ćemo biti koncentrisaniji.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#Kosarka

#evrokup

#kk partizan

#top16