Aleksića je prijavilo 6 devojaka za ukupno 8 silovanja i 5 slučajeva polnog uznemiravanja

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik školice glume koji je osumnjičen za silovanje ili polno uznemiravanja svojih učenica, tereti se da je u periodu od 2008. do 2020. godine seksualno zlostavljao 6 devojaka. Sve one su ga prijavile policiji, saznaje Blic.

Prvi slučaj se dogodio još 2008. godine, a periodi za koje su učenice optužile Aleksića jasno se može podeliti u dva dela: od 2008. do 2013. i posle 2018. godine. S obzirom na to da ne postoji nijedna prijava za punih 5 godina, od 2013. do 2018, a osnovano se sumnja da je bilo još napastvovanih devojaka, policija je pozvala sve žrtve da se jave u prostorije Policijske uprave za grad Beograd, u Bulevaru despota Stefana 107.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema informacijama Blica, Aleksić se tereti za 8 pojedinačnih silovanja svojih učenica neke od njih je, kako se ovde navodi, silovao više puta - dok je čak 7 puta, kako se osnovano sumnja, izvršio krivično delo polnog uznemiravanja. Zakon definiše polno uznemiravanje kao svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Mika Aleksić se krivičnom prijavom tereti da je devojke, dok su bile maloletne, obljubio uz pretnju, a osnovano se sumnja da je prvu žrtvu seksualno zlostavljao još 2008. godine.

- Osumnjičen je da je godinu dana kasnije seksualno zlostavljao još jednu devojku. Sledeća žrtva koja ga je prijavila navela je da ju je u periodu od 2012. do 2013. godine napastvovao čak četiri puta. Isto toliko puta je, navodno, 2013. godine zlostavljao još jednu devojku - kaže izvor Blica dobro upoznat sa slučajem.

- Devojka koja je nastavnika glume prijavila da je trpela zlostavljanje u periodu od 2018. do 2019. godine navela je da ju je Aleksić zlostavljao čak 4 puta. A tokom 2020. godine je, navodno, našao novu žrtvu, koja je navela da je kroz pakao prošla samo jednom - objašnjava sagovornik.

Posle saslušanja, zamenik tužioca predložio je sudu da mu odredi pritvor do 30 dana, što je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu usvojio. Aleksiću je pritvor određen po tri osnova: da ne bi uticao na svedoke, zbog bojazni da ne ponovi delo, kao i zbog težine dela za koje se tereti. Zaprećena kazna zatvora u njegovom slučaju veća je od 10 godina, odnosno maskimalno iznosi 15 godina za krivično delo silovanja.

Foto: Printscreen YouTube/Studio B/TV Pink Printscreen

Autor: Blic/redportal.rs

#Kazna

#Mika Aleksić

#optužbe

#pritvor

#silovanje

#zatvor

#zločini