Miriše li to na potcenjivanje Crvene zvezde?

Stefano Pioli je prvi trener Milana koji je posle niza godina ovog evropskog velikana uspeo da vrati u sam vrh italijanskog fudbala. Međutim, deluje da mu geografija nije jača strana.

Naime, nakon meča Serije A koji je Milan odigrao protiv Kaljarija, strateg Milana govorio je o izazovima koji čekaju njegov tim u narednom periodu, pomenuvši gostovanje u Sarajevu i dve utakmice protiv Sarajeva.

IZVOR: TW / @RedStarEnglish

Čini se da Pioli nije baš najsigurniji protiv koga će njegovi puleni igrati mečeve 1/16 finala Lige Evrope u februraru, kao ni u kom gradu će tom prilikom gostovati.

Podsećamo da ovo nije prvi put da se sastaju Milan i Crvena zvezda, igrali su mnoge čuvene mečeve u evropskim takmičenjima, a Crvena zvezda je bila i evropski prvak 1991. godine.

S obzirom na sve to, čudno je kako je Stefano Pioli uspeo da napravi lapsus i čak 2 puta pomeša Sarajevo i Beograd.

Poštovanje protivnika jedna je od najvažnijih stvari u sportu, tako da se iskreno nadamo da će se potcenjivanje rivala obiti o glavu strategu Milana i da će nakon ovog gostovanja dobro upamtiti Beograd.

Nema sumnje da ovaj lapsus može biti samo dodatni motiv izabranicima Dejana Stankovića da se pokažu u najboljem svetlu i odbrane čast crveno-belog dresa, ali i celog Beograda.

Autor: redportal.rs

#Milan

#Sarajevo

#beograd

#greska

#pioli