Uhapšeni zbog primanja mita!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su 4 osobe koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa katastrom nepokretnosti.

Policija je uhapsila B. Š. (1957), zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Trsteniku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i primanje mita, kao i S. U. (1968) zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Kruševcu, koji se sumnjiči da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Takođe, uhapšeni su i T.S. (1974), osumnjičen za krivično delo trgovina uticajem i Ž. K. (1955) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo davanje mita.

U sklopu ove akcije, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su policijskog službenika Lj.P. (1968) osumnjičenog za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je B. Š. posredovao kod S. U. da mu protivzakonito sačini i izda 2 izvoda posedovnih listova za katastarske parcele za potrebe T.S. bez zvanično podnetog zahteva. Kako se sumnja, B. Š. je dobijene listove predao osumnjičenom T.S. koji mu je dao 200 evra za takvu uslugu, a policija ih je uhapsila prilikom primopredaje dokumenata i novca.

Takođe, B. Š. se sumnjiči da je u oktobru prošle godine uzeo 700 evra od Ž. K. kako bi mu protivzakonito sačinio dokument iz katastra, iako se takav dokument nije smeo izdavati fizičkim licima, već samo geodetskim organizacijama. Lj. P. se tereti da je jednoj osobi, osumnjičenoj da je povezana sa ovim malverzacijama u vezi sa katastrom a za kojom policija traga, omogućio da nesmetano napusti teritoriju Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu

Autor: Pink.rs

#hapšenje

#katastar

#malverzacije

#mito