Ove godine bez publike. 😏

Šumadijska eparhija i Grad Kragujevac obaveštavaju građane da će tradicionalna manifestacija plivanje za Časni krst na jezeru u Šumaricama biti održana u utorak 19. januara u 12 sati uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.

Imajući u vidu da toj manifestaciji prisustvuje veliki broj naših sugrađana, organizatori apeluju da ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije, ostanu kod kuće i prate direktan prenos na programu Radio televizije Kragujevac.

pročitajte još

PELE posetio ŠUMARICE!

Preporuka je struke da Bogojavljensko plivanje bude organizovano samo uz prisustvo članova porodica takmičara, crkvenih velikodostojnika, predstavnika sportskih organizacija, lokalne samouprave i medija. Bez obzira na to što se versko - sportska manifestacija održava na otvorenom obavezno je nošenje zaštitne maske.

Pre takmičenja, u crkvi Svete Petke u naselju Denino brdo, biće služena Sveta liturgija u 9.00 sati. Početak službe Božije, spuštanje Časnog krsta u vodu i start trke je u 12 sati, navodi se na sajtu Grada https://www.kragujevac.rs/.

Autor: Grad Kragujevac

#Bogojavljenje

#Kragujevac

#Plivanje za časni krst

#Pobednik šlivanja

#šumarice