Pevačica oštro kritikovala Fejsbuk, Tviter i Gugl!

Poznata pop pevačica Selena Gomez udarila je na velike tehnološke kompanije. Između ostalog, poručila im je da zarađuju na zlu:

- Ovo (nasilni ulazak u Kongres) je posledica toga da društvene mreže koriste ljude koji mrze u srcu, a trebalo je da se koriste za okupljanje i izgradnju zajednice. Fejsbuk, Tviter, Gugl, Mark Zakerberg, Šeril Sandberg, Džek Dorsi, Sandar Pičai, Susan Vojicki – svi ste podbacili pred američkim narodom i nadam se da ćete popraviti stvari.

U intervjuu koji je nedavno dala za Associated Press izjavila je da je frustrirana neodlučnom reakcijom kompanija:

- Ne radi se o meni naspram vas ili jednoj stranci naspram druge. Radi se o istini nasuprot laži. Fejsbuk, Instagram i ostale tehnološke kompanije moraju da onemoguće da se laži predstavljaju kao istina. Fejsbuk i dalje omogućava objavljivanje opasnih laži o vakcinama protiv koronavirusa i izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, a neonacističke grupe prodaju rasističke proizvode na Instagramu. Što je dosta, dosta je - napisala je Selena.

Pevačica je objavila i imejl u kojem je upozorila Šeril Sandberg iz Fejsbuka na profile ove društvene mreže, a koji su zabrinjavajućeg sadržaja:

- Ne mogu da verujem da ne možete da proverite oglas pre nego što ga naplatite. Ako to ne možete da uradite, onda ne bi trebalo ni da zarađujete. Jednostavno, ne radite ništa. Samo zarađujete na zlu!

Autor: redportal.rs

#Fejsbuk

#Mark Zakerberg

#gugl

#selena gomez

#tviter