Srpskom asu značajno više prija Bundesliga od Primere

Luka Jović juče je odigrao prvi meč od kako se vratio u Ajntraht iz Frankfurta, na pozajmicu iz madridskog Reala. I to kakav...

Ajntraht se mučio protiv poslednjeplasiranog i nikad goreg Šalkea. Luka je ušao u igru u 62. minutu, pri rezultatu 1:1, kada se nazirao još jedan ovogodišnji neuspeh tima iz Frankfurta.

Samo 10 minuta na terenu je bilo potrebno da proradi stari tandem Kostić-Jović i dovede Ajntraht u vođstvo od 2:1. Naime, Luka Jović je iskoristio odličan centaršut kolege iz reprezentacije i rutinskim volejom zakucao loptu u mrežu Šalkea.

IZVOR: YT / Bundesliga

Do kraja meča, Luka je postigao još jedan pogodak, ponovo na asistenciju Filipa Kostića, da fantastičan povratak na velika vrata bude potpun.

Na ovaj način Jović je pokazao da problemi u madridskom Realu nisu bili do njega, ili da nije baš sve bilo do njega. Očigledno je da nešto ne štima u tom velikanu kada nisu uspeli da upotrebe napadača koji je efikasan svuda, osim kada igra za Real.

To pokazuju i reči koje je španska Marka upotrebila opisujući Jovićev debi u drugom mandatu za Ajntraht.

- Nikada pre "madridisti" i "antimadridisti" nisu sa većim nestrpljenjem čekali neki meč Bundeslige kao današnji duel Ajntrahta i Šalkea. Najgore od dvega je što su i jedni i drugi bili ubeđeni da će Luka Jović početi da trese mreže čim ode iz Reala. Da, u poslednje vreme se takve stvari stalno dešavaju Real Madridu. Problem za Real nije što je Luka danas dao gol, već što je dao 2, isto koliko i u Realu za 18 meseci - stoji u članku Marke i dodaje se:

- Jovićev slučaj nas sve poziva da sagledamo stvari iz malo drugačijeg ugla, onog koji nije baš dobar za Zidana. Iz nekog razloga, mladi igrači u Realu nisu baš po Zidanovom ukusu. Stara garda je i dalje u prednosti u odnosu na njih. Edegard se iz Sosijedada vratio kao zvezda, ali ga nema u timu Reala. Vinisijus takođe retko dobija šansu u startnoj postavi. Valverde, kojem je Zidan pružio najveću šansu, ipak nije siguran starter - kaže Marka.

Ukoliko tako kaže najuticajniji španski sportski list, mi tu nemamo šta da dodamo. Nešto smrdi u velikanu iz Madrida, a jasno je da to nije Luka Jović.

Autor: redportal.rs

#2 gola

#Luka Jovic

#Real

#ajntraht

#frankfurt

#jovic

#luka

#luke jovica