Ima mnogo više prednosti nego što ste mislili

Bademovo mleko je uključeno u našu ishranu i biramo ga čak i ako se ne pridržavamo veganske dijete.

Poznata nutricionistkinja Despina Papadopulou kaže da ga možete napraviti kod kuće i dala je 10 prednosti bademovog mleka za vaše zdravlje.

Foto: Unsplash.com

- Može se nazvati mlekom i može se naći u prolazu ka mleku u supermarketu, ali nije uključeno u mlečne proizvode. To je ukusan alternativni proizvod, bez laktoze i bez soje. Drugim rečima, to je alternativa za one koji to više vole - objašnjava Despina. U isto vreme vam daje alternativu za pravljenje svog ukusnog bademovog mleka.

Foto: Unsplash.com

Recept za bademovo mlekoPotopite 1 šolju badema u vodu oko jedan do dva dana. Voda ih mora prekriti.Zatim ocedite bademe. Dobro ih isperite. Stavite u blender dodajući 2 šolje vode. Nakon što se potpuno zgnječe, stvorenu bademovu kašu stavite u pamučni peškir ili krpu koji se nalaze u velikoj posudi. Na kraju iscedite rukama pritiskajući tako da izađe što više tečnosti. Možete dodati 1-2 kapi ekstrakta vanile, zaslađivač poput meda ili čak cimeta.

Foto: Unsplash.com

10 blagodati bademovog mleka:

1. Pomaže u kontroli težine jer sadrži malo kalorija. 2. Održava vaše srce zdravim. 3. Održava vaše kosti jakim. 4. Održava kožu blistavom. 5. Pozitivno utiče na šećer u krvi. 6. Doprinosi snazi mišića i zdravlju tela. 7. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog sistema. 8. Ne sadrži laktozu. 9. Izvor je riboflavina (ili vitamina B2) 10. Pomaže u prevenciji raka prostate

Autor: redportal.rs

#bademovo mleko

#hrana

#kako da

#mleko