Nekoliko minuta pre sletanja na moskovski aerodrom, ruta je promenjena

Jedan od najvećih ruskih kritičara politike Jedinstvene Rusije i Vladimira Putina Aleksej Navaljni, uhapšen je odmah po povratku u Rusiju.

Nekoliko minuta pre sletanja na moskovski aerodrom, ruta leta je promenjena. Na aerodromu Vnukovo gde je prvobitno bilo planirano da Navaljni sleti, okupilo se mnogo pristalica Navaljnog, međutim, kapetan leta je rekao da zbog "tehničkih poteškoća" ne može da sleti.

Imamo tehničke poteškoće. Umesto toga, polako ćemo se uputiti ka aerodromu Šeremetjevo gde je vreme odlično.

Advokat Alekseja Navaljnog koji je bio jedan od putnika u avionu kojim se Aleksej Navaljni vratio u Rusiju naveo je da nije znao da će najveći kritičar aktuelnog ruskog rukovodstva biti uhapšen.

Po izlasku iz aviona delovalo je sve normalno, ali samo da granične kontrole. Tu su ga zvaničnici zamolili da se skloni sa strane i pokaže okolnosti svog ulaska. Posle izvesnog vremena, 4 policajca su došla i zahtevala od Navaljnog da krene sa njima na šta je ovaj uzvratio pitanjem "Da li me hapsite?!".

Predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Država tražili su momentalno puštanje Alekseja Navaljnog iz zatvora, dok su ruski zvaničnici izjavili da je Navaljni uhapšen zbog brojnih prekršaja i da će biti zadržan do saslušanja u sudu koje će biti održano krajem januara.

Autor: redportal.rs

#Evropska unija

#navaljni

#rusija