Ubice i dalje u procesu

Lider Građanske inicijative (GI) Sloboda, demokratija, pravda (SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre 3 godine, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ivanović je pogođen hicima iz pištolja, ispaljenim iz kola u pokretu, ispred kancelarije GI SDP.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv 6 osoba koji se terete za umešanost u njegovo ubistvo, a izdat je međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića zbog, kako se navodi u optužnici, upravljanja kriminalnom grupom.

Foto: Tanjug

U procesu koje vodi kosovsko Specijalno tužilaštvo pred Opštim sudom u Prištini, optuženi su i Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara. Istragu vodi i Specijalno tužilaštvo u Beogradu, ali još nisu saopšteni rezultati.

16. januara, u severnom delu Kosovske Mitrovice obeležiti godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića. Ivanović je sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Na lidera GI SDP, prema detaljima optužnice, pucano je sa 6 hitaca iz auta opel astra, bez registarskih tablica i sa zatamnjenim staklima. Ubica i jedan ili više njegovih pomagača kobnog jutra vozilom su pratili Ivanovića od njegovog stana u Ulici Lole Ribara, prošavši pored spomenika caru Lazaru, posle čega su ga pretekli i u automobilu sačekali ispred stranačkih prostorija u Sutjeskoj ulici. Kada je Ivanović stigao blizu kapije dvorišta u kojem su smeštene kancelarije GI SDP, ubica je sa zadnjeg sedišta otvorio vatru na njega. Prema rezultatima obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka u gornji deo grudnog koša.

Autor: redportal.rs

#Oliver Ivanović

#UBISTVO

#pomen