Važno je znati

Već je dobro poznato da je maslinovo ulje jedna od najzdravijih namirnica koje svako treba da svrsta u redovnu i svakodnevnu upotrebu. Najčešče ga koristimo prilikom pravljenja salata.

Međutim, da li ste znali da ukoliko svako jutro popijete jednu kašiku maslinovog ulja i to na prazan stomak, doživećete potpunu promenu u telu i organizmu. Takav način upotrebe, najbolje će uticati na vaše zdravlje.

Evo koje efikasnosti donosi ovo mediteransko ulje:

Pomaže u mršavljenju. Brojne studije su pokazale da mediteranska ishrana, koja je bogata maslinovim uljem, pozitivno deluje na smanjenje kilaže. Više od 180 ljudi, koji su učestvovali u studiji, su pravi dokaz da ovo ulje može da pomogne u mršavljenju.

Odlično deluje na mozak. Redovnom upotrebom maslinovog ulja, koje utiče na moždane ćelije, smanjujete rizik od oboljevanja od Alchajmerove bolesti i poboljšavate pamćenje.

Foto: Tanjug

Dobro je za creva. Neke vrste bakterija koje žive u crevima mogu da dovedu do pojave čireva. Maslinovo ulje se bori protiv loših bakterija, kao i protiv bakterija koje su otporne na antibiotike.

Pomaže u kontroli šećera u krvi. Maslinovo ulje ne može da izleči dijabetes, ali ekstradevičansko može da pomogne u snižavanju glukoze. Na taj način, snižava se i rizik obolevanja od dijabetesa tipa 2 za čak 40 %.

Autor: redportal.rs

#efikasnost

#ishrana

#maslinovo ulje

#zdrava navika