Kako se ono gubi i kako ga možete povratiti

Kako vaš um može stati na put vašoj želji da uživate u seksu sa osobom koju ste izabrali za partnera.

Mnogo puta vam je zamagljeni um najveći neprijatelj dok tražite seks da uživate u njemu. Budući da se najveća čudovišta u sobama rađaju iz svačije nesigurnosti, u nastavku ćemo pokušati da analiziramo šta seksualno samopoštovanje znači, kako se ono gubi i kako ga možete povratiti kroz nekoliko jednostavnih i lakih koraka.

Foto: Unsplash.com

Šta znači seksualno samopoštovanje? Kako se osećate prema svom telu. Koliko ste sigurni u svoje seksualne performanse. Koliko osećate da primate i pružate zadovoljstvo tokom seksa. Bilo da se možete emocionalno povezati sa svojim partnerom i svakom drugom osobom. Pogled koji imate na svoju seksualnost u celini.

Gore navedene komponente opisuju i kvantitativno i kvalitativno seksualno samopoštovanje osobe, koje fluktuira kroz percepcije i poruke koje dobijamo iz svog društvenog okruženja.

Foto: Unsplash.com

Nema više tabua - Poruke i percepcije kao što su sledeće, uzrokuju početak zla.

Seks je nešto privatno i ne bismo smeli o tome da razgovaramo. Seks se odvija samo između muškarca i žene. Seksualni odnosi se ne bi trebali dogoditi pre braka. Ako često imate seks, na glasu ste kao loša osoba.

Foto: Unsplash.com

Gore navedene poruke, kada ih prijave ljudi kojima verujemo i sa kojima razgovaramo svakodnevno, rođaci, prijatelji, partneri, lako se mogu promeniti iz spoljnih u unutrašnje, odnosno da oblikuju naš način razmišljanja. Kada se oni kombinuju sa nepovoljnim komentarima o seksualnim performansama neke osobe, tada samopoštovanje, kao i obično, tone.

Kako poboljšati seksualno samopoštovanje - U ovom članku lekar / seksolog Kirsti Overstrit predlaže tri načina za poboljšanje seksualnog samopoštovanja.

Napravite svoju skalu - Ako 1 predstavlja najgoreg ljubavnika, a 10 najvišeg, gde se rangirate? Gde biste ga mogli rangirati u bliskoj budućnosti i šta biste učinili da postanete bolji uživajući u seksu a da ne budete kvartalni školski kviz?

Foto: Unsplash.com

Rešite se negativnosti - Niste li apsolutni krivac za ono što sinoć niste uspeli? Da li bi se - Nisam uspeo sinoć - moglo reći kao - Bio sam umoran, sutra neću raditi, sve će biti u redu? - Sve je stvar perspektive.

Pronađite prepreke - Najteža prepreka za viđenje osobe istog pola erotično su obično paleolitske percepcije seksualnosti koje ne pripadaju 2021. Ako su prepreka seksualnom zadovoljstvu kilogrami koje ste dobili u karantinu, pogodite šta: Skoro SVI živimo isto.

Foto: Unsplash.com

Šta god da vas sprečava da imate seks, da volite koliko volite svog erotskog partnera, da to ne možete da prepoznate, uvek je prvi korak ka rešavanju zagonetke koja ga prati.

Autor: redportal.rs

#samopoštovanje

#seks