Keto dijeta ili poznatije Keto ishrana, je naučno dokazana kao potpuno zdrava i efikasna.

Pre 10 godina, kalifornijski preduzetnik Tomas DeLauer razbijao je ciljeve u svom profesionalnom životu. Ali sa skoro 134 kilograma, bio je gojazan i nezdrav – i to je uticalo na njegovo fizičko zdravlje

- Svet je jednostavno izgledao više siv - prisetio se on.

Otkrivanje keto dijete kroz njegov rad u zdravstvenoj industriji bio je trenutak prosvetljenja. Izgubio je oko 50 kilograma, a danas pomaže drugima da uvedu keto u svoje velnes putovanje.

- Živim zdravim načinom života kako bih mogao da dam primer svojoj deci, da vide svet kao ja sada!

Ako želite da saznate više o keto dijeti, pročitajte DeLauerovih 9 osnovnih saveta!

1. Pitate se da li je keto dijeta za vas? DeLauer sugeriše da postoje dve vrste ljudi koji zaista mogu da imaju koristi od ovakvog načina ishrane - Oni koji žele više mentalne bistrine, a da istovremeno gube kilograme i oni koji puno treniraju.

2. Ako tek počinjete jedini broj koji treba da zapamtite je ovaj: 2:1, zlatni odnos za keto. To znači dva dela masti na jedan deo proteina.

3. A kad smo kod povremenog posta - obično se povezuje sa keto dijetom, jer obe prakse rade slično u organizmu kako bi se sagorele masti. Iako DeLauer kaže da boravak u ketozi olakšava post jer smanjuje žudnju, priznaje da u početku može da bude teško. Njegov savet? "Postite kada ste zauzeti poslom i nećete razmišljati o hrani.

4. Tražite keto-pogodan način da probudite svoj probavni sistem i metabolizam? Pomešajte DeLauerov jutarnji eliksir: jednu do dve kašike jabukovog sirćeta, malo mlevene paprike i malo soli pomešane sa vodom.

5. Ako ne možete da živite bez jutarnje šoljice kafe, ne brinite – to je potpuno dozvoljeno. Napravite keto kafu - U običnu kafu (bez šećera, naravno) dodaje se puter, pavlaka ili kokosovo ulje - i dobija se napitak koji u potpunosti zadovoljava kriterijume keto dijete.

6. Ako ste novi u ketu i osećate simptome kao što su glavobolja, dijareja, tegobe ili grčevi u mišićima, možda imate ono što je poznato kao keto grip. Ne uzbuđujte se – to obično prođe u roku od nekoliko dana. U međuvremenu, jedan od najboljih načina za ublažavanje simptoma je hidriranje. Dodajte mrvicu soli u vodu. So dodaje elektrolite, koji pomažu u ispravljanju disbalansa koji bi mogao da spreči vaše ćelije da dobiju potrebnu hidrataciju.

7. Sardine – one su savršena keto hrana. Hladna riba iz konzerve vam nije omiljena? Poslušajte njegov savet. Bacite filete sardina bez kostiju u vruć tiganj sa malo kokosovog ulja, pospite čili biberom i himalajskom solju, ostavite oko 15 sekundi u tiganju i dobićete keto-frendli jelo koje je visoko u omega-3 masnoj kiselini koja podržava zdravlje mozga.

8. Visokokvalitetna ulja su ključna za keto, ali kuvanje sa maslinovim uljem? Nije tako dobro. Maslinovo ulje prolazi kroz proces koji se zove lipidna peroksidacija kada udari u toplotu, što može dovesti do formiranja nezdravih jedinjenja. Držite se kokosovog ili avokadovog ulja prilikom kuvanja, a maslinovo ulje koristite u prelivima.

9. Kada je reč o unošenju mlečnih proizvoda u keto dijetu, DeLauer savetuje da budete selektivni. Idite na visokokvalitetne mlečne proizvode, u kojima se uživa umereno. Naravno, pitanje koje je svima na umu je: šta je sa sirom? DeLauer kaže da što je sir stariji, to bolje, jer to znači manje laktoze. On napominje da je parmezan dobra opcija. Takođe je veliki ljubitelj kozjeg sira.

IZVOR: YT / @thomasdelauer

Autor: redportal.rs

#dijeta

#keto

#ketoishrana

#thomasdelauer