Pratite savete, dame!

Da li biste li se usudili skuvati i pojesti 6 meseci stara jaja ili mesec dana staro meso? Naravno da ne. Zašto onda nemamo nikakav problem s korišćenjem godinama stare šminke? Evo koliko dugo možete koristiti određene proizvode:

1. Puder

Može da traje 6 meseci do godinu dana. Ako primetite da se sastojci pudera počinju odvajati jedan od drugog, definitivno je vreme da ga bacite u smeće.

Foto: Pixabay.com

2. Rumenilo

Najduži životni vek kozmetike koju ćete ikad kupiti upravo su rumenila u prahu koja mogu trajati i do dve pune godine - period u kojem ćete ih sigurno ionako potrošiti.

Foto: Pixabay.com

3. Maskara

Ako želite izbeći gadnu infekciju oka, svoju menjajte svaka 3 meseca ili ranije ako primetite promenu u teksturi, grudice ili neugodan miris. Takođe, maskaru nikad nemojte deliti s nekim!

Foto: Pixabay.com

4. Parfem

Za ove je proizvode u redu izdvojiti nešto više novca jer vaš parfem ili toaletna voda srećom imaju najduži životni vek od svih proizvoda u vašoj bjuti rutini. Dodatno im produžite životni vek tako što ćete ih držati podalje od sunca, a neki brendovi preporučuju da svoje držite u hladnjaku.

Foto: Pixabay.com

5. Karmin

Jednom kad počnete primećivati promene u teksturi svog omiljenog ruža, vreme je da ga bacite. Neki se od njih suše, dok neki postanu gušći i sluzaviji. Svoje omiljene nijanse očuvajte tako da ih držite na hladnom i suvom mestu. Drugim rečima, nemojte ih ostaviti u autu! Vek trajanja im je godinu dana.

Foto: pexels.com

6. Lak za nokte

Vrućina i direktno izlaganje sunčevoj svetlosti brzo će iscrpiti kvalitet proizvoda, zato se pobrinite da svoje omiljene boje i šljokice držite na hladnom i suvom mestu. Mogu trajati jednu do 2 godine.

Foto: Pixabay.com

Autor: redportal.rs

#bacanje

#puder

#rok za upotrebu

#rumenilo

#šminka