Zaslugom jednog čoveka svi dokumenti CIA o viđanjima neidentifikovanih letećih objekata dostupni onlajn

Entuzijasta Džon Grinvald Junior (John Greenewald Jr.) je na svom vebsajtu The Black Voult objavio na hiljade dokumenata koje je CIA napravila kada su u pitanju NLO, pošto je prethodno proveo godine skenirajući ih. Grinvaldu je to pošlo za rukom jer se pozivao na Akt o slobodi informisanja koji omogućava građanima da imaju pristup određenim dokumentima.

- Još pre 20 godina sam započeo ovaj posao, pokušavajući da dobijem sve dokumente CIA o neidentifikovanim letećim objektima. Verujte mi, bilo je teško, poput vađenja zuba. Išao sam od mesta do mesta tražeći dozvole i pristup njima - rekao je Grinvald, objašnjavajući svoj rad.

On je uz to dodao da je CIA uradila svakakve stvari kako bi otežala pristup dokumentima, iako se smatraju za dostupne javnosti. Pre svega, američka obaveštajna agencija koristi zastarele digitalne formate za njihovo čuvanje (poput .tif i sličnih), dok je pristup originalnim dokumentima ograničen, kao i njihovo skeniranje. Tako je Džon proveo godine skenirajući ih, jer je to mogao da radi samo stranicu po stranicu.

Prvi dokumenti koje su razne vladine agencije obelodanile kada su u pitanju NLO su bili oni sačinjeni do sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, ali Grinvald smatra da je sve teže izvući ih, mada to smatra svojom misijom.

- Ovim sam počeo da se bavim pre 25 godina, kada sam imao 15 godina, i znao sam da neće biti lako. Ne zanimaju me prevare i lažne informacije sa interneta koje lako postaju viralne, niti sastanci iza zatvorenih vrata sa ko zna kim. Prosto, javnost ima prava da zna sve ovo - izjavio je on, rekavši da je do sad skupio razna dokumenta ne samo od CIA, već i od Vazduhoplovnih snaga SAD, NSA i američke vojne obaveštajne agencije DIA.

Entuzijasti čestitamo na upornosti, a ukoliko među vama ima nekih interesenata za ovu temu, Grinvaldovoj arhivi možete pristupiti klikom OVDE.

IZVOR: TW / @blackvaultcom

Autor: redportal.rs

#CIA

#NLO

#dokumenti

#obelodanjeni