Košarkaš iz Sombora se ne zaustavlja

Nezaustavljivi Nikola Jokić iz utakmice u utakmicu niže nove uspehe. 

Nedavno je postigao nešto što je u istoriji NBA lige mirovalo čak 60 godina. Postao je tek 2. igrač NBA lige koji je uspeo za samo 10 utakmica u sezoni da postigne više od 200 poena, 100 asistencija i 100 skokova. Šta reći, osim impresivno! Više o ovom sjajnom rezultatu pročitajte u tekstu ispod:

Nakon što je sve ljubitelje košarke navikao da redovno postiže tripl-dabl učinak, sada je nastavio da ide ka osvajanju novih rekorda.

U sinoćnoj utakmici protiv Bruklina, maestralni Somborac bio je na korak od osvajanja svog prvog KVADRUPL-DABLA.

Možda mnogi od vas 1. put čuju za ovaj termin, jer nije baš toliko čest u košarkaškoj statistici, ali Jokiću je malo falilo da postigne ono što se retko vidi na terenu, a to je da bude dvocifren u čak 4 statističke kategorije.

To je pošlo za rukom samo četvorici košarkaša u istoriji NBA lige, a poslednji put je kvadrupl-dabl ostvaren davne 1994. godine.

Srpski Džoker je u utakmici protiv Bruklina postigao 23 poena, 11 asistencija, 8 skokova i 7 ukradenih lopti za 35 minuta provedenih na parketu. Bravo!

Ono što verovatno Jokića brine je loš početak sezone za njegov tim Denver, koji je uprkos Jokićevom učinku uspeo da izgubi od oslabljenog Bruklina rezultatom 122:118. Denver sada na tabeli najjače lige sveta zauzima neslavno 11. mesto, sa ostvarenih 5 pobeda i 6 poraza.

Umalo kvadrapl-dabl je naziv snimka kojim je Denver predstavio najbolje poteze srpskog mađioničara. Pogledajte:

IZVOR: YT / Denver Nuggets

Autor: redportal.rs

#Denver

#Kosarka

#Nikola Jokic

#nba liga

#rekord