Situacija stabilna, ali nema opuštanja

Dok je više hiljada obolelih od korone na bolničkom lečenju, a više stotina pacijenata na respiratorima, situacija je i dalje za veliki oprez, upozorio je danas direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je rekao da je broj pregleda prethodne i noći pre toga veći nego prazničnih dana, jer građani uglavnom praznicima i vikendom izbegavaju odlazak kod lekara, pa otuda i pad u broju pregleda na prijemno-trijažnim mestima za praznike, od 31. decembra do 8. januara.

Foto: Printscreen /Tanjug

- Tada su dolazili samo izuzetno bolesni, koji nisu mogli da ostanu kod kuće, ali prethodna dva do tri dana, taj broj raste - rekao je Stevanović novinarima posle sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović izjavio je danas da je situacija konačno stabilizovana, odnosno da je broj obolelih od COVID-19 koji zahtevaju bolničko lečenje u ravnoteži sa brojem onih koji se uspešno oporavljaju i otpuštaju sa bolničkog lečenja. To je omogućilo da se kapaciteti zdravstvenih ustanova u banjiskim lečilištima, koji su bili značajan oslonac u kovid sistemu, vrate u svoju redovnu funkciju, rekao Stevanović.

Autor: Tanjug/redportal.rs

#COVDI-19

#Goran Stevanović

#koronavirus

#oboleli

#stanje