Sada kada smo prinuđeni da vreme provodimo kod kuće, ovakve delicije su obavezne

Jednostavni obroci sa sastojcima koji su već u našoj kući, tako da ne idete u supermarket bez potrebe.

Živeti sam i čašćavati sebe ukusnim obrocima je novi trend. Koronavirus nam je oduzeo kuvare i restorane. U to ime, rešili smo da sa vama podelimo savršen recept za najhrskaviju picu u kućnoj varijanti. Dakle, ovo je najlakši recept.

Foto: Unsplash.com

Sastojci:250 grama univerzalnog brašna, 1 kesica kvasca, 200 ml šolje blago mlake vode, 2 kašike maslinovog ulja, 1/2 kašičice šećera, 1/2 kašičice soli, origana, bibera, paprike, kečapa , senf ili paradajz pasta

Priprema: U veliku posudu stavite brašno, kvasac, šećer i sol i dobro izmešajte. Nalijte toplu vodu (veoma je važno da nam prst ne gori kada dodirnemo vodu) i viljuškom mešajte smešu dok ne postane homogena. Pospite sa malo brašna i oblikujte dok ne uhvatimo smešu da nam se ne lepi za ruke. Pazite da ne preterate sa brašnom, jer ne želimo da se stegne. Samo želimo da se ne lepi. Našem testu dajemo oblik lopte, na njega nalijemo 2 kašike maslinovog ulja, oblikujemo ga neko vreme i stavimo u posudu. Pokrijte posudu peškirom ili plastičnom folijom 1 sat.

Foto: Unsplash.com

Sat vremena kasnije, naše testo je potpuno spremno. Zagrejte rernu na 180 stepeni na grejnim elementima (gore-dole). Lagano podmazati pleh i namazati testo prstima. Stavite kašičicu kečapa i senf i rasporedite ga po celoj površini testa. Alternativno dodajte kašičicu paradajz paste. Pospite origanom, biberom i paprikom i rasporedite ih prstima.

Foto: Unsplash.com

Naša baza je spremna. Iznad toga možemo staviti šta god želimo. Čak i ananas. Ali pošto smo na grčkom sajtu, reći ćemo vam verziju seoska salata. Na celu podlogu rasporedite isečeni paradajz, mali luk isečen na tanke šnite, kalamon masline isečene na sitne komade (bez koštice!), Crvenu papriku isečenu na tanke štapiće i naravno fetu. Možemo dodati i seckane pečurke, ali i sečenu seosku kobasicu. Pospite ponovo origanom i malo soli. Na kraju pecite oko 25 minuta na 180.

Autor: redportal.rs

#Pica

#Pizza

#recept

#recepti