Obratite pažnju na ove stvari

Svaka osoba je posebna baš kao što i uvojci na kovrdžavoj kosi imaju svoj oblik. Stoga im je potrebna sopstvena briga i pažnja.

Na tržištu postoji zaista mnogo proizvoda za kovrdžavu kosu. Ali to ne znači da sve savršeno funkcioniše u vlasima svake kovrdžave dlake na ovoj zemlji. Definitivno morate eksperimentisati sa nekoliko formula kako biste pronašli ove proizvode koji najbolje odgovaraju vašoj kosi. Ali pre nego što pređete na oblikovanje, pobrinite se da ne napravite ove 3 greške u šamponiranju.

Foto: Unsplash.com

Greška # 1: Četkanje kose nakon kupanjaTo je jedna od najčešćih grešaka koje uopšte radimo i koju treba posebno ispraviti. Naročito ako ste kovrdžave kose, jer je četkanje / češljanje nakon kupanja - čak i prstima - faktor broj 1 koji uvojci postaju sve neposlušniji. Da biste izbegli stvoreni haos, dobro je da raspetljate uvojke u kupatilu dok stavljate balzam.

Foto: Unsplash.com

Greška # 2: Raspetljavate kosu u pogrešnom smeruDok raspetljavate kosu, morate da obratite posebnu pažnju na način na koji je češljate. Idealan način da imate volumen i oblik je češljanje kose u smeru u kojem želite da se osuši. Na primer, ako imate naivnost ili čovekoljublje, onda biste to sve trebali izneti pred lice ili učiniti isto kada ispirate kosu u kupatilu.

Foto: Unsplash.com

Greška # 3: Ne koristite peškir odmah nakon šamponiranjaNakon završetka kupanja, umotajte kosu peškirom, rotirajući je, praveći turban. Na ovaj način, koreni kose, umesto da se spuštaju kao i obično, usmereni su nagore - što im daje veći volumen prilikom sušenja. To naravno ne znači da kosu treba da ostavljate umotanu u peškir dok se potpuno ne osuši.

Foto: Unsplash.com

Autor: redportal.rs

#kovrdžava kosa

#kovrdže

#lokne