Sudsko veće bilo primoran da izda opomenu

Kako prenosi portal Mondo, advokat Borivoje Borović, koji zastupa oca dečaka ubice koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio deset osoba, devet učenika i školskog čuvara, upadao je u reč i vređao tužioca zbog čega mu je sudsko veće izreklo opomenu, saznaje. Nakon izrečene opomene Boroviću, on može da bude kažnjen.

Kako se navodi:

Suđenje je danas nastavljeno ispitivanjem oca dečaka ubice, koji je odgovarao na pitanja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Ispitivao ga je glavni javni tužilac Nenad Stefanović, koji je za optuženog oca imao preko 200 pitanja. Međutim, advokat Borović je više puta prekidao tužioca, upadao mu u reč i vređao ga, zbog čega je predsednik sudskog veća doneo rešenje kojim se opominje zbog nedoličnog ponašanja u sudnici.

Da podsetimo, otac dečaka ubice je na pitanje tužilaštva ko je odgovoran za masakr, odgovorio da ne zn. U četvrtak je zamolio tužioca da mu se obraća sa poštovanjem jer je on ugledan lekar.

Suđenje u krivičnom postupku je za danas završeno. Naredno je zakazano za 1. april, tada bi pitanja ocu dečaka trebalo da postavljaju roditelji žrtava.

Autor: Mondo.rs