Do ključne promene je došlo zahvaljujući radu lokalne samouprave prethodnih godina, kao i predsednika opštine

U fokusu projekta 321 Srbija ove godine naći će se i Vrnjačka Banja, biser srpskog banjskog turizma. Ova destinacija, oduvek poznata po svojoj lepoti i bogatoj istoriji, sada zauzima jedno od vodećih mesta na top listi banjskih odmarališta u regionu i šire.

Do ključne promene je došlo zahvaljujući radu lokalne samouprave prethodnih godina, kao i predsednika opštine Bobana Đurovića, koji smatra da uz dodatna ulaganja i posvećenost, Vrnjačka Banja će s pravom zauzeti svoje mesto među najcenjenijim banjama na svetu.

Foto: 321 SRBIJA TEAM/NZ

Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predsedniku opštine je na postignutim rezultatima lično čestitao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je dao i obećanje o budućem ulaganju dodatnih sredstava za infrastrukturne projekte.

Novi hoteli, restorani, i rekreacioni sadržaji, zajedno sa obnovom tradicionalnih zdanja, su već napravljeni u okviru projekta, a planovi za dalji razvoj uključuju izgradnju gondole koja će voditi od centra banje do planine Goč, unapređenje saobraćajne povezanosti, proširenje turističke infrastrukture i podizanje kvaliteta usluga.

Predsednik Vučić naglasio je važnost ulaganja u infrastrukturu, kao jedan od ključnih koraka ka razvoju turizma. On veruje da će ova inicijativa doneti ne samo ekonomske koristi, već i unaprediti kvalitet života lokalnog stanovništva.

Foto: 321 SRBIJA TEAM/NZ

Napredak Vrnjačke Banje nije samo lokalni fenomen, već je i deo šireg nacionalnog plana za razvoj turizma u Srbiji. Upravo zato, predsednik je istakao značaj podrške države u ovom procesu.

Ovo nije samo priča o obnovi jednog grada, ističu iz ove opštine, već se radi i o obnovi nacionalnog ponosa. Ovo mesto, kažu, sa svojom bogatom kulturnom baštinom, prelepom prirodom i lekovitim vodama, zaslužuje da bude među najpoželjnijim turističkim destinacijama u Evropi.

Autor: redportal.rs